2014. augusztus 23., szombat

Kritika #2 - You're the best

*Hola drágaságok*

Visszatértem, úgyhogy sorban nekiállok megírni a rendelt kritikákat! Még a hétvégén szeretnék megírni egy párat, hogy ne legyek annyira lemaradva, viszont vannak ötleteim, amiket valamelyik kritika közé be fogok szorítani. Senki se akadjon ki, ha esetleg később kapja meg a kritikáját. A később nem hónapokat, csupán maximum egy hetet jelent!


Nézz be!


Kinézet 

Fejléc: A fejléc  alapjáraton nem rossz, tükrözi a sztori hangulatát és jellegét, viszont vannak  benne apróbb hibák, amik rontják az összképet. Az alap nagyon szépen össze van dolgozva, tetszenek a színek, de mindezt elrontja a középen szereplő lány, mivel más színben pompázik, ráadásul a naplemente se illik oda. Tudom, hogyha a lányt átszínezi, beleolvad a környezetébe, viszont én mindenképp átalakíttatnám, de nem cserélném le! Látom, hogy nem te csináltad, viszont, ha Dorinának megvan a szerkeszthető változat, akkor csak egy másik lány kell rá, plusz egy új felirat, mivel a mostani nem igazán látszik.
10/ 7 - A fejléc megérdemli, meg nem is, a hét pontot. Mindezt azért, mert nagyon szép, viszont a fent említett dolgokon változtatva nem csak nagyon szép lehetne, hanem gyönyörű.

Design: A kevesebb, néha több. - ezt mondanám a háttérre ( jó értelemben ). A sablon színe nem egyezik meg az előbb említett fekete háttérrel, ami miatt jobban kihangsúlyozódik a fejléc. A modulsávban uralkodó szürkés szín elrontja az előbbi szürkés- fekete kontrasztot, így azok színét átállítanám a háttér színére - azaz feketére.  A chat színe egyszerűen borzalmas. Én azonnal változtatnék rajta, mert az a rikító/fos barna szín teljesen eltér az eddig használsz szolid színektől. A html füleket : megváltoztatnám függőlegesre, vagy pedig csinálnék hozzá plusz egyet, hogy ne ilyen hülyén álljanak. A színeket megváltoztatnám. Felejtsd el azt a rikító barna/sárga színt (!), helyette alkalmazd az alapokhoz illő színeket: fekete, a szürke összes árnyalata, és a fehér. A fejlécedhez képeffektek használtál, azaz, ha ráviszem az egeremet a képre, lekerekednek a szélei. Ez nagyon szép és jó, viszont a sablonodat szélesebbre kellene venni, mivel, ha most rámegyek a fejidre, akkor a jobb igencsak látszik, hogy a jobb széle lemaradt. 
10/ 6 - A színeket próbáld meg kicsit összébb hangolni.

Történet

Észrevételek:  Volt egy rész, azt hiszem a harmadik fejezet, ahol sűrűn használtál tőmondatokat, de más fejezetekben ez nem fordult elő. Korábban is jártam már a blogodon, de akkor nem tűnt fel, hogy mennyire egyedi neveket használsz - legalábbis én még nem találkoztam velük. A szókincsed elég választékos, nem találtam szóismétlést, vagy olyan leírást amit meguntam volna. Ha már leírásnál járunk, akkor említést érdemel, hogy eltudom képzelni az adott embert, illetve helyet,  mindezt a jó leírásaidnak köszönhetően.

Tartalom: Igazán megnehezíted a dolgomat, mivel egy olyan blogról kellene sorokat írnom, ami nincs tele tömérdek hibával, azaz itt sem igazán tudok mit mondani. A részeid megfelelő hosszúságúak, tartalmasak. Egyenlő arányban vannak benne leírások, és párbeszédek, így az olvasó nem unja meg az olvasását.
10/ 9 - Tényleg nem tudtam mit mondani, mivel alapos munkát végzel. Bele teszed a szíved,lelked és legfőképp gondolom az idődet, ami ritka manapság. 

Helyesírás: Itt még annyit sem tudok mondani, mint az előbb. Egyetlen helyen találtam egy szóköz kihagyást, amin kívül egyébként minden a helyén volt. Helyesírási, elgépelési, és vesszőhiba viszont egyetlen helyen sem volt.
10/ 10 - No comment.

40/32 +1 - Igazán megérdemelted ezt a pontszámot, megdolgoztál érte! A plusz egy pontot pedig a különleges nevekért kaptad!:)

Ölel Titeket:
Lisa Nowell xx

2 megjegyzés: