2014. augusztus 25., hétfő

Kritika #7 - Gén

*Hola Drágáim*

Cím: Gén - Darabokra szakadt józanság
Link: http://gen-dorothylarge.blogspot.hu/
Író: Dorothy Large


Kinézet 

Fejléc: A fejléceden nagyon sok eldolgozatlan kép van, illetve csak úgy rá vannak dobálva. Ha jól gondolom, kulcsot a szájához emelő csaj lenne a főszereplő, így őt kiemeltem volna az alapból. A gén felirat nehézkesen olvasható, én is csak a fenti címből találtam ki, hogy az van odaírva. A olvashatatlanságon kívül szép, csak talán máshova kéne helyezni. A józanság feliratnak nem látom értelmét, ráadásul nem a legmegfelelőbb helyen található. Alapjában véve a fejléced kifejezi a blog hangulatát és témáját, viszont alaposan át kellene dolgozni. Csinálnék az adott képekből egy alapot, arra jöhetne a kulcsos lány - oda ahol most van -, majd a gén felirat balra - ugyanezzel a típussal -, utána pedig egy Darabokra szakadt józanság felirat - ugyanúgy, ahogy a józanság felirat van -, és az egész tökéletes lenne.
10/5 - Tudom, hogy nem te készítetted.

Design: A designod elég egyszerű, de nem is feltétlen kell mindenhol html kódoknak díszelegnie. A sablon színe szürke, ami jobban mutatna feketén, viszont akkor a fehér szöveg sütné ki az ember szemét, így megértem miért ilyenre állítottad. A betűtípusok és színek rendben vannak, de mondjuk én a pirosas szín helyett, a chatben is használt sötét vöröset alkalmaznám.  A modulokat átrendezném, mondjuk valahogy így: legfelülre a legalsó szöveget tenném, majd esetleg egy idézetet képpel társítva; oldalak; chat; feliratkozó modul;  majd a fejezetek. ( Az utolsót legördülő html kóddal, vagy pedig egy külön oldallal oldanám meg. )
10/6 - No comment

Történet

Észrevételek: Látom, a blogod sajnos már befejezett, de azért reménykedem benne, hogy nekivágsz egy második évadnak. Örömmel tölt el, hogy nem egy nyálasan megírt fanfictionről beszélünk, mégis nagy sikereket értél el, ami azt hiszem nem véletlen. Tapasztalattal és tehetséggel rendelkező író vagy, pont olyan, amilyen(ek)re a bloggernek a jelen állapotban szüksége van! Remélem, hogy tényleg komolyan gondolod az írást, és további történetekkel ajándékozod meg az olvasóidat!

Tartalom: A részeid hosszúsága a történet elejétől a végéig rendben volt, többségben hosszabb részekkel álltál elő, ami valószínűleg több órás munkádba került. Eseményekkel és érzésekkel teli bejegyzéseket publikálsz, ami még inkább élvezetessé teszi az olvasást, mivel a hosszú részek alatt, az olvasó nem unja meg a sztorit. Belenéztem a blogger profilodba és láttam, hogy nagyrészt  véres/szomorú történetekkel foglalkozol, aminek biztos van valami oka, de a lényeg, hogy élethűen és átélhetően fogalmazol.
10/9 - a bejegyzéseid tartalmát nézve adtam ennyi pontot.

Helyesírás: A szóközöket, vesszőket, kötőjeleket, minden ( kellő ) helyre kitetted. Helyesírási és elgépelési hibát elvétve vettem csak észre, azt is csak huzamosabb keresgélés után. A történet elejét és végét összehasonlítva látszik, hogy mennyit fejlődtél, mennyire másképp alakítgatod a mondataidat. Amíg az elején gyakrabban előfordultak tőmondatok, és kissé unalmas részek, ezek a végére teljesen eltűntek, és az olvasás maximálisan élvezhetővé vált.
10/10 


40/29 

Ölel Titeket: 
Lisa Nowell xx

2 megjegyzés:

  1. Drága Lisa!

    Köszönöm szépen a hosszú kritikát és, hogy felhívtad a figyelmem a hibáimra! Tervezek még új blogot nyitni, talán most szeptemberben, de előtte még megírok pár fejezetet előre! :) Nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet a blogom és köszönöm, hogy szántál rá időt!:)

    Ölel,
    Dorothy L.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Dorothy!

      Örülök, hogy újabb ötleteid és terveid vannak! Örömmel töltene el, ha majd idővel belinkelnéd az új blogodat!

      u.i.: Nagyon szívesen!

      Lisa Nowell xx

      Törlés