2015. február 14., szombat

Kritika #38 - Elhagyva

*Hola people*

Link: http://elhagyva-yepp.blogspot.hu/
Cím: Elhagyva
Író: G. Yepp

Kinézet

Fejléc: A fejléc nem nyerte el a tetszésemet, mégis vannak benne jó, kihasználandó pontok. Szóval kezdeném magával az alappal, ami nagyon lett összeállítva, tetszenek a rajta alkalmazott színek, és képek, viszont talán jobban össze kellett volna dolgozni őket, illetve Ninát, nem a semmin ülve kellett volna elhelyezni. A lány jobboldala még- még csak elmegy, mert szépen beleillik a háttérbe, de a bal oldal elmosása, illetve az eltűnő láb teljesen elrontja az egészet. A felirat tetszik, bár egy picit nagyobban is eltudnám képzelni.
10/ 7 - elég sok mindent ki lehetne belőle hozni

Design: A színekkel nincs bajom, viszont ez a túlságosan összehúzott sablon nem igazán tetszik.  A modulsáv elemei jól vannak elhelyezve, de a szövegek sorkizárt formában sokkal szebbek lennének. A bejegyzés címének típusát átírnám valami szebbre, de egyébként ezen kívül a betűtípusok és színek is rendben vannak. 
10/ 7 - nem tetszik a sablon. 

Történet

Észrevétel: Még eléggé a történet elején jársz, kíváncsi vagyok, hogy mit hozol ki belőle. A fülszöveg nem volt különösebben izgalmas, és nem keltett bennem kíváncsiságot, de volt benne valami, ami azt jelenti, hogy jó helyen tapogatóztál.


Tartalom: Vannak részek ahol elszaporodtak a tőmondatok, ami kissé zavaró, ezért mindenképp figyelj oda rájuk. A részeid - az a kettő, ami idáig fent van - elegendő hosszúságúak, de nem találtam bennük semmi érdemeset, eddig elég sablonosnak tűnik, remélem ezen megpróbálsz valahogyan változtatni. Feltűnt, hogy rengeteg párbeszédet használtál, és leírás csak két helyen van, mondjuk azok elég hosszúak. A helyedben megpróbálnék a párbeszédekhez is leírást kreálni, mégpedig olyat, amiből minél jobban megismerjük a a környezetet, a főszereplőt és a főszereplő érzéseit. Idáig annyit sikerült megtudnom Demetriáról, hogy egy igen flegma jellemmel rendelkezik. A szereplők fül megtekintése után kicsit SzJG érzésem támadt, illetve, hogy egy éppen a világ ellen harcoló író lapul a sorok mögött. 
10/6 


Helyesírás: Több helyen is találkoztam helyesírási hibákkal, mint például 'eggyel', ezen kívül pedig elgépelési(?) hibák is voltak. Gyakran használt pontpontpont-ot, illetve idézőjelet, ami szerintem teljesen felesleges, elvégre szavakkal is ki tudjuk őket fejezni - persze nem mondom, hogy egyáltalán nem használhatóak. Mindenképp ajánlanám, hogy word- be írd meg a részeket - mivel az pirossal aláhúzza a hibákat -, vagy ha eddig már megtetted volna akkor keress egy bétát, végső esetben pedig a többszörös átolvasás is segíthet.
10/7

40/26 - 


Ölel Titeket,
Lisa Nowell xx

1 megjegyzés:

  1. Kedves Lisa!

    Köszönöm szépen a kritikát, igyekszem minden tanácsodat megfogadni!:)

    Üdv.:
    G. Yepp

    VálaszTörlés