2015. június 2., kedd

Kritika #46 - Final Masquerade

*Hola people*

Heló mindenki. Először is szeretném megköszönni a további feliratkozásokat, egyszerűen hihetetlenül hálás vagyok nektek azért, hogy egyre többen támogattok. A kimaradás(ok)ért elnézéseteket kérem, de nem nagyon van időm, így az utolsó hajtások közepette, viszont a meglepetés már készülőben van, csak legyek türelemmel. És ez a kritika kérésre is vonatkozik! Hiába írom le nyolcszázszor, egyszerűen sokan nem értik meg, hogy amíg a listában nincs hely, addig hiába írnak chaten! 
***

Cím: Final Masquerade
Író: Dora G.



Kinézet

Fejléc: Maga a fejléc roppant egyszerű és letisztult, ráadásul a PNG-hez szükséges szép kivágásokban sem szenved hiányt. Örülök, hogy nem a szokásos oldalfejléc, és azon belüli sorozatos megoldásokkal találkozom. A színek szépek, a két négyzet alakú kép is tetszik, és – bár a szereplők alját szebben elmostam volna – így sincs rá sok panaszom. A felirat lehetne szebb, talán külső ragyogással, vagy valami hasonlóval ellátott, de egyébként az sem vészes.

10/7 – a szereplők aljának elmosása és a felirat miatt kevesebb.

Design: Bár kifejezetten utálom a rózsaszínt, de a design egész kellemesen hat. A háttér és a szélességek mind színben, mind méretben passzolnak, ráadásul a modulok is tökéletes sorrendben vannak – és hangulatosak is -, bár hiányolom az oldalmegjelenítést. A menüben elhelyezkedő oldalakat is alaposan kidolgozhattad, mind rendezett és ésszerű. Végső soron a betűtípusokra térnék ki, de egyébként itt sincs sok kivetnivaló. Egyedül a bejegyzés címét változtatnám meg, valamilyen linkeffektes HTML kóddal, hogy árnyékolt, esetleg elhalványuló legyen. 

10/9.5 – vannak apróbb hibák, de az a letisztultság és rendezettség, ami a fülekben van, az hihetetlen.

Történet

Észrevételek: Az Üdv! Nevezetű modul elolvasása után egy olyan érzés támadt bennem, ami azt sejtette, hogy nem járok rossz helyen, minden letisztult – ahogyan a design résznél, úgy a tartalomnál is.

Tartalom: Először azt hittem, hogy valami elcsépelt blogra tévedtem, de pár perc leforgása után tudatosult bennem, hogy ez valami más. A tartalom igényes, rengeteg érdekes és csalogató dolgot kínálsz: novellákat és történeteket egyaránt. Az írások mind igényesek és tartalmasak, és igazság szerint ritkán mondok ilyet – igen, mindig ezzel jövök, amikor valamit ritkán mondok -, de nem is értem miért nincs több olvasód? ! A bejegyzések – fejezetek/novellák -, hosszúsága pont jó, se túl hosszú, se túl rövid. A szavak és mondatok csak úgy folynak egymás után, megszakítás nélkül, könnyedén és szabadon olvashatóak. A szókincsedre sem tudnék mást mondani, szépen és finoman válogatod meg a szavaidat. 

10/ 9 –

Helyesírás: Nem tudok túl sok mindent ehhez a tartalmi ponthoz fűzni, elvégre helyesírási, elgépelési – és társai – hibát nem találtam, minden teljesen rendben volt. Minden rendezettségre és alaposságra utál, ahogy a design résznél, tehát, csak így tovább! 

10/10 -


40/35,5 -

Ölel Titeket:
Lisa Nowell xx


1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm szépen a kritikát, és hogy egyáltalán időt fordítottál a blogomra. Igen, így utólag én is látom már, hogy jobban el kellett volna a mosni a szereplők alját, de majd legközelebb jobban figyelek. A régebbi designokban mindig volt valami "cifra" a bejegyzés címében, csak a kód amit használtam már nem működik - amit amúgy nem értek, mert elvileg és gyakorlatilag is minden jó benne - de lehet keresek akkor majd valami árnyékolós linkeffektet. :)
    Köszönöm a szép szavakat! :)
    Üdv, Dora G.

    VálaszTörlés