2015. június 23., kedd

Kritika #48 - Roxfort

*Hola people*

Cím: Roxfort
Író: Isobel A. Gross
Link: http://roxfort-beastyles.blogspot.hu/




Kinézet

Fejléc: A fejléced egyszerűen tökéletes. Tökéletesen illik a blog témájához, e mellett pedig alapos és igényes munka. A készítője nagyon jól bánik a programmal, mert a radírozások és halványítások, illetve a fények rendkívül jól helyezkednek el. Ezen kívül a feliratok is szépek, nem is túl csicsásak és nem is túl egyszerűen, tehát összességében nagyon szép, kidolgozott munka!

10/10 – elképesztő.

Design: A szélességek teljesen jók, bár, ha nagyon megnézzük a szövegtörzs – bejegyzéses rész – lehetett volna szélesebb egy kicsivel. A színek tökéletes harmóniában vannak egymással, beleértve a betűk és a hátterek színét is. A modulok sorrendjével igazándiból nincs problémám, bár én hiányolom az oldalmegjelenítést, illetve szívesen látnék egy – a bloggal kapcsolatos – giffet, képet vagy hasonlót. A betűtípusok rendben vannak, ráadásul az árnyékolt idézetet különösen elnyerték a tetszésemet. 

10/9 –

Történet

Érdekesség: A tartalom elég érdekesre sikeredett, legalábbis szerintem mindenképp megüti a mércét. Ami még elnyerte a tetszésemet, az a bejegyzések elején szereplő idézetecske, ami különösképp ki van emelve, hogy véletlenül se kerülje el az olvasó figyelmét. 

Tartalom: Huh, nem is tudom mit mondjak. A modulsávos rövidke tartalom alapján – illetve ebben a HP imádatom is közre játszott – eléggé csábítónak találtam a történetet és mindeddig úgy néz ki, hogy nem is kell csalódnom. A prológusból megtudtam, hogy hihetetlenül írsz. Mármint gondolok a szókincsedre, és arra, ahogyan a mondatokkal játszol, viszont mindezt a prológus kissé elsietett cselekményei visszahúzták. Érdekes lett, mégis, mintha ledaráltad volna. Továbbolvasva a történetet ez az érzés eltűnik, minden sokkal letisztultabbá és értelmesebbé válik. Finoman, mégis a történethez kellő komolysággal írsz, amihez választékos szókincs és rengeteg szorgalom társul – legalábbis ez jön le. Az érzések átérezhetőek, a szituációk átélhetőek, a helyek és személyek elképzelhetőek, egyszerűen minden kidolgozott és alapos.

10/9.5 –

Helyesírás: Őszintén szólva helyesírási – meg egyébként semmilyen – hibát nem találtam, amiben gondolom alapos munkád, illetve munkátok van. 

10/10 –



40/8.5 -

Ölel Titeket:
Lisa Nowell xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése