2015. március 14., szombat

10 film a tavaszi estékre

*Hola people*

Mint láthattátok elindítottam egy szavazást, melynek fő szerepe az volt, hogy eldöntsük, melyik bejegyzés következzen. A három lehetősé közül ’10 film a tavaszi estékre’ nyert hat szavazattal, majd ezután négy- négy szavazattal következett a ’ Tanulság-a mai társadalommal ellenben’ és a ’ Hogyan tedd tavasziasan egyedivé a szobád’

A tavaszi estéken, amikor éppen több időd van, vagy éppen a hétvégédet szeretnéd valamivel kitölteni nincs jobb elfoglaltság, mint beiktatni egy- két filmet. Most elhoztam nektek tíz alkotást, amelyet érdemes megnézned.


Fontos megemlítenem, hogy itt a legkönnyedebb, tiniknek való filmeket gyűjtöttem össze.

  1. Tökéletes hang - avagy Pitch Perfect. A film 2012- ben jelen meg, azaz már nem mostani sikermű. Legtöbbünk már találkozott ezzel művel egy-egy csajos este, vagy böngészés alkalmával. 
Kategória: Vígjáték, Romantikus, Zene

Tartalom: "Beca az a fajta lány, aki leginkább azzal van elfoglalva, hogy nap mint nap zenét hallgat a fejhallgatójából. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szól jól, amikor együtt énekelnek. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában"
  1. Örömzene - avagy Joyful Noise. Ez a film kevésbé ismert, mint az előző, de hasonló jellegű. 
Kategória: Vígjáték, zene

Tartalom: "A georgiai kisváros, Pacashau lakói abban bíznak, hogy a templomkórusuk jól szerepel majd a gospel versenyen. Ezt azonban veszély fenyegeti, lévén viszály ütötte fel a fejét, amely szakadással fenyeget. Az újonnan kinevezett igazgató, Vi Rose Hill makacsul ragaszkodik a kipróbált és hagyományos stílushoz, míg a tüzes G.G. Sparrow a megújulás, a változás mellett kardoskodik. A helyzetet G.G lázadó unokája is bonyolítja, belszeret Vi Rose szép és tehetséges lányába. A siker érdekében a két nőnek meg kell találnia a közös hangot."

  1. Neveletlen hercegnő - avagy The Princess Diaries. Ez sem mai szerzemény, ahogyan az eddigiek sem, de nem maradhat ki egyikünk életéből sem.
Kategória: Vígjáték, Dráma, Családi, Romantikus 

Tartalom: "A kamaszlányok általában arról álmodoznak, hogy siker és csillogás veszi őket körül. Mia is hírre és pompára vágyik. De amikor álma valóra válik, már nem is biztos benne, hogy örül-e az új életnek. Őt és édesanyját váratlanul meglátogatja sosem látott apai nagyanyja. A hölgy kicsit kilóg a San Francisco-i környezetből: ugyanis ő Genovia királynője, és azért jött, hogy értesítse unokáját: a kicsiny európai államban hamarosan elfoglalhatja az őt megillető trónt. Míg a szigorú nagymama a királynőhöz méltó viselkedésre próbálja nevelni a makrancos kamaszlányt, Mia egyre kevésbé tudja, mit gondoljon a szerencséjéről. Ahhoz, hogy királynő legyen, itt kéne hagynia barátnőjét, aki illegális tévécsatornát üzemeltet, az iskolát, ahol azért nem minden fenékig tejfel, kedvenc Ford Musztángját, és persze leginkább egy fiút, akivel kapcsolatban szintén vannak titkos álmai. "


  1. Step up - Ennek a filmnek az összes részét figyelmetekbe ajánlanám. Biztosan sokan ismeritek, mivel egy - szerintem - világhírű alkotásról beszélünk, mely minden korosztályt elrepít egy másik világba. A film nézése közben úgy érzed, mintha te is a szereplők egyike lennél.
Kategória: Zene, Romantikus, Dráma

Tartalom ( mivel több rész van, csak az egyik tartalmát emelném ki): "Nehezen kezelhető srác Tyler Gage, a táncparkett ördöge. Gyerekkorát nevelőotthonokban töltötte, szinte az utcán nőtt fel. Egy éjjeli balhé után a fiatalkorúak bíróságán köt ki, ahol közmunkára ítélik. Takarítóként kell letölteni a büntetését azon a művészeti egyetemen, ahol barátaival randalíroztak. A fiú itt találkozik Norával. A táncos lány felfigyel Tyler ösztönös, szinte akrobatikus tánctudására. Így, amikor lesérül a táncpartnere, és veszélybe kerül a vizsgaelőadása, Nora elintézi, hogy Tyler kerüljön a helyére. A tánc és Nora segítségével egy új élet lehetősége villan fel Tyler előtt. "


  1.  Éjszaka a múzeumban - avagy Night at the Museum. Ismét egy film, amit biztos sokan láttunk, de megunhatatlan. A főszereplő egy igen jó színész, Ben Stiller, akinek a többi filmjét is érdemes megnézni. Az alkotás két részes, mindkettőt ajánlom figyelmetekbe.
Kategória: Vígjáték, Családi, Fantázia, Felfedező

Tartalom: "Sokáig nem tudta a világ, milyen izgalmas, tarkabarka élet zajlik egy múzeumban zárás után. Egy kezdő múzeumőr, Larry Daley (Ben Stiller) kellett hozzá - azóta a múzeum nem poros tárlókat és unalmas, udvarias álldogálást jelent, hanem kalandot, veszélyt és játékot. De a New York-i Természettudományi Múzeum és a washingtoni Smithsonian még nem volt minden. Az éjjeliőr újra felveszi egyenruháját és övére akasztja a tekintélynövelő nagy zseblámpát. A látogatók hazamennek, egy múzeum bezárt: kezdődhet az új kaland! "

  1. A nővérem húga- avagy My sister's keeper. Ez nem teljesen olyan, mint az előző alkotások, nem happy enddel végződik, és érdemes egy csomag papírzsepit magad mellé készítened a megnézésekor, de ennek ellenére egy csodálatos és elgondolkodtató mű. 
Kategória: Dráma

Tartalom: "Sara és Brian élete örökre megváltozik, amikor kiderül, hogy a kétéves kislányuk leukémiás. A szülők sajátos utat választanak a reménytelen helyzetben, Jesse és Kate mellé egy harmadik gyereket nemzenek, hogy őt majd donorként felhasználhassák Kate gyógyítására. Kate és kishúga szorosabban kötődik egymáshoz, mint a legtöbb lánytestvér, hiszen Kate-nek az élete függ Annától. Sara még az ügyvédi karrierjét is otthagyja, hogy a lányai mellett legyen, ugyanakkor megfeledkezik a kisfiáról. Egy idő után Anna megelégeli a helyzetet. A tizenegy éves kislány ügyvédet fogad, és kezdetét veszi Amerika legkülönösebb pere. "

  1. LOL- Miley Cyrus főszereplésével.
Kategória: Romantikus, Vígjáték, Dráma

Tartalom: "A tizenhét éves Lolát, az életrevaló kamaszlányt a környezetében mindenki csak Lolnak becézi. A szülei elváltak, ő pedig az anyjával, Anne-nel él. Lol sajátos módon alkalmazkodott a helyzethez, gyakran kijátssza a szüleit egymás ellen. A felnőttkor küszöbén járó lány most próbálgatja szárnyait a szerelem, a pia, a bulik és a drog világában. Miután Lol szakít a csalfa fiújával, Arthurral, nem sokkal később annak legjobb barátjával, Maëllel kezd járni. Egy nap Anne kezébe kerül a lánya naplója, és természetesen "véletlenül" beleolvas. "



  1. Tökös csaj - avagy The Hot Chick. 
Kategória: Vígjáték, Fantázia

Tartalom: "Jessica (Rachel McAdams) népszerű és elkényeztetett lány a suliban, akire sokan irigyek. Ám egy ellopott fülbevalónak köszönhetően másnap reggel egy megnyerő csirkefogó, Clive (Rob Schneider) bőrében ébred. Jessicának meg kell találnia a fülbevaló másik felét és tulajdonosát, hogy visszaszerezze testét. Közben folyamatosan szembesül a férfiasság árnyoldalaival és mérhetetlen előnyeivel. A túl dögössé vált Clive-nak viszont nem olyan sürgős a dolog. Neki épp kapóra jön egy új test, hogy másra kenjen egy apró bűntényt. "

  1. Nem férek a bőrődbe - avagy Freaky Friday, ha már testcserés filmeknél járunk
Kategória: Vígjáték, Fantázia, Családi

Tartalom: "Dr. Tess (Jamie Lee Curtis) képtelen megbirkózni tinédzser lánya szeszélyeivel, és egy este a szokásosnál is csúnyábban összekapnak. Anna (Lindsay Lohan) rockzenészi ambícióival megy anyja idegeire, míg Tess küszöbön álló házasságát a lánya nem nézi jó szemmel. Két elfogyasztott szerencse süti azonban a fejetetejére állítja az életüket: a csodával határos módon testet cserélnek. A következõ nap, amit egymás bõrében töltenek el, sok tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Azonban vészesen közeledik a szombat, amikor Tess frigyre lép jövendõbelijével, s addig anyának és lányának mindenképpen vissza kell jutnia a saját testébe. "

  1. Norbit -  Végül egy film, amit sosem unsz meg, amin századjára is nevetsz, amit megnézhetsz családdal, vagy egyedül.
Kategória: Vígjáték, Romantikus

Tartalom: "Norbittal mindig is kicsellózott az élet. Kisbabaként egy kínai étterem-árvaház, az Arany Nudli küszöbére, a prérikutyák elé vetette a sors, no meg a szülõk. Gyerekként állandóan szekálták, gúnyolták a többiek, mígnem egy testes pártfogóra talál: Rasputia, a nagyszájú leányzó veszi szárnyai alá, és el sem engedi, míg évekkel késõbb össze nem házasodnak. Utána meg pláne. A szimpatikus lúzer megpróbál beilleszkedni új családjába, ahol zsarnok nejének három fivére kétes családi bizniszeket bonyolít. A reménytelen helyzetben váratlan fénysugár tűnik fel, amikor felbukkan Norbit gyermekkori szerelme, Kate. "


Ölel Titeket, 
Lisa Nowell xx

3 megjegyzés:

  1. Szia, nagyon jó lett a bejegyzés, ötletes. Az Éjszaka a Múzeumbannak 3 része van, az utolsót nemrég játszották a mozikban.
    Üdv

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, köszönöm a dicséretet! Nem is tudtam, köszönöm, hogy szóltál!

      Lisa Nowell xx

      Törlés