2015. március 27., péntek

Hogyan tedd tavasziasan egyedivé a szobád..

*Hola people*

A cikket és kritikák után, egy lazább bejegyzéssel jöttem, melynek egyik oka, hogy nagyon fáradt vagyok, a másik pedig, hogy erre is érkeztek szavazatok a modulsávban közzétett szavazáson. A hétvégén szeretnék megint valami komolyabb témát feldobni, addig is ezzel kell beérnetek. Azért remélem, hogy sikerül valamennyire felkeltenem a figyelmeteket, és lesz, aki kipróbálja ezt a DIY-t.
***

Amire szükséged van:  

  • színes papír, ami nem túl vékony, de azért nem is karton
  • olló
  • két oldalú ragasztó - esetleg cellux
  • ceruza 
  • egy kis kreativitás
  • idő
Maga az ötlet külföldön jelent meg - mint általában minden -, majd Magyarországon is egyre több fiatal szánja rá magát, bár rengeted módja van, hogy feldobd a szobád, erről már korábban is készítettem egy bejegyzést. Egy barátnőm készítette el ezeket a cukker kis pillangókat - igen, pillangókról lesz szó -, sajnos még én sem tudtam magam rávenni az elkészítésükre, de mindenképp tervbe van véve. Szóval elsősorban az ő képeit teszem ki, majd inspirációként jobb képminőségű netes képeket is beleteszek a bejegyzésbe.

 1. Vegyük magunkhoz a lapokat, majd rajzoljunk egy tetszőleges körvonalú pillangót, gondolok itt a formájukra, melyet teljesen magunkra szabhatunk - egyébként papírboltokban lehet sablont is kapni. Amint meg van az első darab, vágjuk ki, majd rajzoljuk körbe minél többször. Olyan színt válassz, ami számodra a legszebb, illetve ami beleillik  a környezetedbe.






2. Ha megvannak a kivágott pillangók, képzeld el, hogyan is szeretnéd, ha kinézve, mármint, hogyan szeretnéd kirakni őket. Lehet összevissza, különböző alakzatokban, szín szerint, szinte végtelen lehetőségünk van. Nekem nagyon tetszenek azok, amik mondjuk a legsötétebbtől a leghalványabbig fokozatosan vannak sorba téve. 




3. Amennyiben szeretnéd fokozni az előbb leírtakat, vegyél magadhoz egy minél vastagabb kartont, vagy egy iporkatáblát - ha a másodikat választod, akkor érdemes előtte egy fehér ruhaanyaggal befedni -, és arra kezd el feltenni a lepkéket. Ha kész, már csak ki kell tenned a faladra, és szinte egy kép látványát kelti.




Ez lett volna a DIY bejegyzés. Igazán rövidkére sikeredett, de szerintem ezt mindenki érti magától, nem igazán van mit túlmagyarázni rajta. Aki nem ért valamit, az nyugodtan írjon, illetve ötleteket is várok, hogy miről szóljon a következő bejegyzés!
Saját képek - pontosabban barátnőm képei:

Ezt esetleg még annyival dobhatod fel, hogy a sarokba csinálsz egy "fekete lyukat", mintha onnan szállingóznának ki a pillangók.

           




Ölel Titeket:
Lisa Nowell xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése