2015. május 11., hétfő

Cikk - " A külső belső nélkül nem sok..."

A mai bejegyzésnek egy igen kellemetlen, sokunkat érintő témát választottam, mégpedig a súlyfelesleget, vagyis inkább a világ előítéleteit a súlyfeleslegekkel szemben. 



Rengeteg helyen beszélnek erről, mondhatni, hogy az egyik legfelkapottabb témák közé tartozik, mégpedig azért, mert rengeteg pszichés betegség, illetve gyötrelem kapcsolódik hozzá. Sok- sok év után először kezdi a divatvilág is elfogadni azt, hogy nem egyformák az adottságaink, különbözően nézünk ki. Ez nem azt jelenti, hogy már nem csont vékony lányok vannak a kifutókon, viszont lassan – Rómát se egy nap alatt építették fel -, de haladunk afelé, hogy elfogadott legyen az, ha valaki molett. Egyre több helyen látunk molett lányokra tervezett ruhákat, illetve olyan nőket, akik fel merik vállalni magukat. Évek óta először, haladunk afelé, hogy nem csak akkor lehetsz ember, ha mínuszban vagy, és nem pluszban. A média ezt tukmálta bele az emberek fejébe, sőt magunk is ezt tesszük egymással, mégis miért? Elítéljük egymást úgy, hogy mi sem vagyunk tökéletesek. Haragszunk valakire, csak azért, mert ő jobb nálunk. Ismétlem, miért

Molett: Sokak szerint ugyanazt a jelentést takarja, mint a kövér, dagadt és ezek további szinonimái, viszont ez közel sincs így. Molett az, aki telt idomokkal, és egy kevés súlyfelesleggel rendelkezik, illetve általában alacsony termet is társul hozzá – bár ezt nem feltétlen gondolom így. A molett nőkön jól oszlik a súlyfelesleg, teltek, mégis formásak.

Kövér: Kövérnek nevezzük azt, aki nagyobb mennyiségű súlyfelesleggel rendelkezik. Az illető az előbb említett, molettől eltérően nem annyira formás, kevésbé oszlik el rajta a súly. 

Alapvetően mindenki – a média kivételével – az sulykolja számunkra – nők számára, akár mi egymásnak is -, hogy a lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben, nem számít hány kilogramm vagy, de ez véleményem szerint butaság! Nem születhet mindenki karcsúnak, nagyon sok olyan nő van, akinek erősebb a testfelépítése, tehát hiába akar negyven kiló lenni, egy az, hogy nem tud, kettő, hogy röhejesen nézne ki vele. Ahányan vagyunk, annyi féle testtel rendelkezünk, és megesik, hogy valaki nagyobb súllyal ugyanúgy az átlag kategóriába, vagy az alá esik – mondjuk magasabb, vagy erősebb a csontozata, tehát ahhoz mérten vékony. Tehát vannak molett lányok is, akik – szerintem – csinosak, sőt, csinosabbak, mint a pálcika vékonyságú hölgyek, viszont köztük is többféle kategória van, pont ezért sem lehet egy kalap alá venni mindenkit. Van, aki deszka és úgy vékony, van, aki formás, vannak, akik izmosak. Épp így a telt nők között is számtalan lehetőség van. Alapjában véve azt mondom, hogy senkit sem szabad bántani, viszont nem mindegy, hogy valaki küzd magáért, vagy semmit sem csinál, csak zabál össze-vissza. Megértem azokat, akik betegségből kifolyólag teltebbek, viszont azokat már nem, akik kövérek – dagadtak, ahogy tetszik – és utálkoznak, amiért más vékonyabb náluk. Attól, hogy valaki jól érzi magát abban a testben, még adhatna magára, és tehetne azért, hogy ne így nézzen ki. Nem mondom, hogy ne egyen, de valljuk be, hogy rettentően undorító tud lenni – elnézést -, amikor valaki hanyag, ráadásul nem is egészséges. Lusta arra, hogy felkeljen és megmozduljon, és egész nap – egészségtelen dolgokat – zabál. ( Itt azokra gondolok, akik, tegyük fel 100 kilogramm fölött vannak. Mielőtt bárki is magára venné, akadnak dagadt - bár ki nem állhatom ezt a szót, mert csúnya - lányok is, akik igényesek, adnak magukra. Ráadásul akik betegség miatt ilyenen, azok nem számítanak bele ebbe a bejegyzésbe. ) Legyen valakin plusz felesleg, itt nem ezzel van a baj, de az, amikor valami már ocsmányul tonnadonna, a saját lustasága miatt, na, arra már nem tudok mit mondani. 



A képen látható nő - a tökéletes bőrét és arcát tegyük félre - nem sovány, mégsem kövér, jól oszlik rajta a felesleges - mert hát látható, hogy van rajta -. Ha megnézitek a combját, az sem a legvékonyabb, és a felépítéséből ítélve erős csontozatú lehet. 

Egyébként kutatások is kimutatják, hogy a férfiak jobban vonzódnak a teltebb – molett – hölgyekhez. Bár én ezt nem így tapasztalom a saját környezetemből, de biztosan így van. Egy kutatásban megkérdezett háromezer férfinek, a nyolcvankilenc százaléka azt a választ adta, hogy a kerek idomokkal rendelkező nőket sokkal vonzóbbnak találja, illetve ötvennyolc százalékuk azt vallotta, hogy a csont sovány lányokat kifejezetten taszítónak találja.

( Azt már nem is említem, hogy rengeteg önbizalom hiányos vékony és testesebb lány van, akit a külsője iránt érzett bizalmatlanság helyett kihasználnak. )

Én – női szemmel – mindenképp azt mondom, hogy egy molett nő is tud ugyanolyan gyönyörű, és vonzó lenni, mint egy vékony, illetve egy vékony nő is tudod olyan ronda és taszító lenni, amilyen egy teltebb. A lényeg a kisugárzás, illetve az, hogy formásak legyünk. Együnk, és közben mozogjunk, ne hagyjuk el magunkat.

A kép magáért beszél.
A világ továbbra is bántja az elvárásoknak nem megfelelő nőket, de talán egyszer másabb lesz. Mint ahogy fent kifejtettem a véleményemet, megvan, hogy mi a visszataszító, és mi az, ami rendben van, azért, attól függetlenül senkit sem kell eltiporni. El kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformák, és beletörődni abba, hogy ez sosem fog változni. A test csak külső, egy ronda ember is lehet kedves, ahogy egy szép is lehet bunkó. A belsőnket nem a külsőnk határozza meg – vagyis előfordulhat, de az már más téma. Senkit sem szabad elítélnünk, mert lehet, hogy az a lány – vagy fiú – fog melletted kiállni, akit korábban kinevettél, és megeshet, hogy benne találod meg az életre szóló barátot, társat. 





„ A külső belső nélkül nem sok….”

Ölel Titeket:
Lisa Nowell xx

Források: x x

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése